Bjarke Falgren Quartet
Fredag den 25. marts på Himmerlandsteatret

Køb billet

JAZZ PÅ HIMMERLANDSTEATRETS FOYER-SCENE IGEN!
En meget stor musikaften venter de lokale jazzelskere fredag aften den 25. marts. En af landets ypperste jazzviolinister, Bjarke Falgren, lægger vejen forbi Hobro med sin kvartet. Stedet er Himmerlandsteatrets foyer-scene, som både Jazz Hobro og lokale jazzfans har glædet sig til at benytte igen.
Bjarke Falgren er firedobbelt grammy-vinder og er nærmest en troldmand med sit 300 år gamle instrument - en ægte zigøjner-violin, der har sin helt særlige, mystiske klang.
Med sin originale teknik og enestående musikalitet er denne mesterviolinist i stand til at skabe alle mulige stemninger og følelser. Genremæssigt bevæger han sig ikke kun i jazzens univers men krydrer den med folkemusik, brasilianske rytmer og klassisk musik.
Ikke uden grund anså salig Svend Asmussen Bjarke Falgren som sin naturlige arvtager. Svend Asmussen døde for fem år siden men nåede inden da at stifte en jazzpris i sit navn. Og den første prisvinder var naturligvis den gamle mesters yndlingsviolinist.
Bjarke Falgren er aktuel med den meget anmelderroste CD, Origin, som kvartetten naturligvis vil præsentere til koncerten. Politikens anmelder fremhæver ham her som en “fornyende og superswingende musiker, der får hver en tone til at blive en verden i sig selv”.
Bjarke Falgrens kvartet er naturligvis af højeste karat. Med på scenen er nogle af Skandinaviens ypperste musikere: Janus Templeton (trommer), Morten Lundsby (kontrabas) og Jakob Holm (guitar). De fire herrer tager publikum med på en følelsesmæssig rejse, der går fra det lyriske og melodiøse til det legende og rå-swingende.
Hør et eksempel fra Origin her.
Billetter købes ved døren eller ved at klikke her: KØB BILLET