Martin Lutz Group
Fredag den 4. oktober, kl. 20

Jazz Hobro er stolt over igen at kunne præsentere fremragende jazzmusikere fra Jylland. Nu er turen kommet til pianisten Martin Lutz, der ganske vist bor i København, men stammer fra det jyske. Han har allieret sig med musikere fra fortrinsvis Aalborg og Århus og skabt sekstetten, Martin Lutz Group. De har været på banen i 15 år og modtaget meget anmelderros undervejs. Bl.a. en Danish Music Award for årets bedste crossover - dvs. musik der går på tværs af musikalske og kulturelle skel. Lige nu er de aktuelle med cd’en In Denmark I Was Born.
Saxofonisterne Jacob Rose, Jakob Skov og Mads Ole står i front med lækre, velklingende arrangementer. En meget velsmurt backing leveres af Martin sammen med Lars Johnsen på bas og Ricco Victor på trommer. Stilen er præget dels af den afrikanske jazz, som mange kender fra sydafrikaneren Dollarbrand (Abdullah Ibrahim), dels af den bløde, nordiske tone. Med tilsætning af en række andre krydderier fra både jazzen og andre verdensdele skaber gruppen en meget varm og behagelig musikalsk gryderet. Glæd dig til en livsbekræftende, spændende aften!
Mens du venter, kan du nyde denne appetitvækker, hvor gruppen sender en hilsen til Dollarbrand med Where Are the Trumpets, Mr. Ibrahim?
Eller et eksempel på gruppens blødere side, fra det aktuelle album, In Denmark I Was Born.
Til sidst er her en live-optagelse fra Copenhagen Jazz Festival sidste år: Party In the Village fra samme album. Det er live, så introen er lang, men bare vent!